Γαλοπούλα τηγανητό

By | September 24, 2023

Αυτή είναι μια καταπληκτική συνταγή για τηγανητή γαλοπούλα με καρυκεύματα κρεόλ. Το κρέας είναι τραγανό εξωτερικά και σούπερ ζουμερό εσωτερικά — ακόμα και το λευκό κρέας! Χρησιμοποιούμε κατσαρόλα αλουμινίου 26 λίτρων με καλάθι αποστράγγισης.

Γαλοπούλα τηγανητό

Συστατικά

3 γαλόνια φυστικέλαιο για τηγάνισμα ή όσο χρειάζεται

Αφαιρέθηκε 1 (12 λίβρες) ολόκληρη γαλοπούλα, ο λαιμός και τα εντόσθια

¼ φλιτζάνι καρύκευμα κρεόλ

1 μέτριο λευκό κρεμμύδι

Κατευθύνσεις

Βήμα 1
Γεμίστε μια φριτέζα γαλοπούλας ή μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό λάδι για να τηγανίσετε τη γαλοπούλα. φροντίστε να αφήσετε χώρο για τη γαλοπούλα για να μην χυθεί λάδι. Ζεστάνετε το λάδι στους 400 βαθμούς Φ (200 βαθμούς Κελσίου). Στρώστε μια μεγάλη πιατέλα με χάρτινες σακούλες ασφαλείς για τρόφιμα.

Βήμα 2
Ξεπλύνετε τη γαλοπούλα και στεγνώστε καλά με χαρτί κουζίνας. Τρίψτε το καρύκευμα μέσα στην κοιλότητα και σε όλες τις εξωτερικές επιφάνειες. Βεβαιωθείτε ότι η τρύπα στο λαιμό είναι ανοιχτή τουλάχιστον 2 ίντσες, ώστε το λάδι να μπορεί να ρέει ελεύθερα στην κοιλότητα.

Βήμα 3
Κλείστε την πηγή θερμότητας. Τοποθετήστε ολόκληρο το κρεμμύδι στο καλάθι αποστράγγισης και στη συνέχεια τη γαλοπούλα, με το άκρο του λαιμού πρώτα. Χαμηλώστε αργά το καλάθι στη φριτέζα μέχρι η γαλοπούλα να βυθιστεί τελείως στο λάδι. Ενεργοποιήστε την πηγή θερμότητας και μαγειρέψτε, διατηρώντας τη θερμοκρασία του λαδιού στους 350 βαθμούς Φ (175 βαθμοί C) μέχρι να μην είναι πλέον ροζ στα κόκαλα και οι χυμοί να είναι καθαροί, περίπου 45 λεπτά ή 3 1/2 λεπτά ανά λίβρα.

Βήμα 4
Αφαιρέστε προσεκτικά το καλάθι από τη φριτέζα και στραγγίστε τη γαλοπούλα. Ένα θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης που εισάγεται στο παχύτερο μέρος του μηρού, κοντά στο οστό, θα πρέπει να δείχνει τουλάχιστον 74 βαθμούς Κελσίου αλλά όχι περισσότερο από 80 βαθμούς Κελσίου. Μεταφέρετε τη γαλοπούλα στην προετοιμασμένη πιατέλα για να τελειώσει η αποστράγγιση, για 10 με 15 λεπτά.

Συμβουλές

Αν προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτικό λάδι αντί για φυστικέλαιο.

Σημείωση του συντάκτη

Έχουμε καθορίσει τη θρεπτική αξία του λαδιού για τηγάνισμα με βάση την τιμή διατήρησης 10% μετά το μαγείρεμα. Η ποσότητα θα ποικίλλει ανάλογα με το χρόνο και τη θερμοκρασία μαγειρέματος, την πυκνότητα των συστατικών και τον συγκεκριμένο τύπο λαδιού που χρησιμοποιείται.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *